Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Patelnia makaronowa z rukolowym pesto

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 150 ml oliwa z oliwek
  • 2 szt. ząbek czosnku
  • 2 szt. pomidor
  • 100 g orzeszki piniowe
  • 40 g suszone pomidory
  • pieprz
  • 250 g makaron
  • bazylia
  • 1 łyżka tarty parmezan
  • 300 g polędwica jagnięca
  • sól
  • 30 g parmezan
  • 125 g rukola


Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. 50 g rukoli, 50 g orzeszków piniowych, łyżkę tartego parmezanu i żabek czosnku zmiksować z 125 ml oliwy. Doprawić solą i pieprzem.

Reklama

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić w kostkę, pomidory w cząstki. Suszone pomidory pokroić w paski, czosnek przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć czosnek i mięso. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pomidory i makaron, przesmażyć. Dodać pozostałą rukolę, bazylię i orzeszki piniowe. Wmieszać pesto. Posypać parmezanem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje