Reklama

Paluszki z indyka w panierce kokosowej

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • olej do smażenia
  • 0,5 kg pierś z indyka
  • 2 sztuki jajko
  • 3 łodygi seler naciowy
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki wiórki kokosowe

Pierś z indyka pokroić na plastry, a później na paluszki. Jajko wymieszać z 2 łyżkami wody i doprawić solą i pieprzem.

Paluszki panierować najpierw w jajku, a później w kokosie. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tłuszcz nie może być bardzo rozgrzany. Podawać z dipami i pokrojonym w słupki selerem naciowym.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy