Reklama

Marynowane steki z karkówki

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • 1 gałązka świeży rozmaryn
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki steki z karkówki
  • 250 g cukinia
  • 3 łyżki sok z cytryny
  • 200 ml sos salsa
  • 2 sztuki pomidor
  • 1 gałązka świeża szałwia
  • 2 gałązki świeża bazylia
  • 6 łyżek olej
  • 400 g kolby kukurydzy

Zioła umyć i posiekać. Wymieszać z olejem i sokiem z cytryny. Cukinię i kolbki kukurydzy pokroić na grube kawałki. Przygotowane składniki skropić marynatą. Przykryć i odstawić na około 30 minut. Steki piec na rozgrzanym grillu ok. 10 minut, warzywa ok. 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

Na sos: obrać cebulę, pokroić w drobną kostkę. Z pomidorów usunąć nasiona, a miąższ drobno pokroić. Salsę połączyć z pokrojoną cebulą i pomidorami i podawać do mięsa i warzyw.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy