Reklama

Reklama

Kurczak po bawarsku pieczony w piwie

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Smacznego:

  • pieprz
  • 3 szt. pomidor
  • 0,5 l ciemne piwo
  • słodka mielona papryka
  • 2 szt. cebula
  • kurczak
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • sól
  • 1 szt. por

Kurczaka rozciąć na pół. Natrzeć solą pieprzem i papryką, skropić olejem. Ułożyć w brytfannie, wlać połowę piwa i piec w temperaturze 200 st. C. przez ok. 90 minut. Pokrojone pieczarki, pora, cebulę i pomidory dodać po 30 minutach pieczenia. Doprawić solą i pieprzem. 10 minut przed końcem pieczenia wlać pozostałe piwo.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje