Reklama

Kotlet z parmezanem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 łyżki olej
  • 70 g suszone pomidory w oleju
  • jajko
  • 200 g makaron wstążki
  • 2 łyżki bułka tarta
  • 8 kotlety schabowe
  • pieprz
  • 300 g zielone szparagi
  • 50 g orzeszki piniowe
  • świeża bazylia
  • 1 szt ząbek czosnku
  • sól
  • 130 g parmezan
  • 2 łyżki mąka

Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi i pomidory pokroić w cienkie plastry. Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu, czosnek i bazylię drobno posiekać. Z parmezanu ściąć hebelkiem kilka plastrów, resztę utrzeć i zmieszać z bułką tartą.

Jajko roztrzepać z łyżką wody. Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce z parmezanem. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju spod pomidorów, przesmażyć szparagi. Dodać makaron, orzeszki piniowe, czosnek, bazylię i pomidory. Smażyć 2-3 minuty mieszając.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy