Reklama

Reklama

Kotleciki marchewkowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 2 łyżki bułka tarta
  • 3 sztuki żółtko
  • 150 g ryż
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • 4 sztuki marchew

Składniki sos

  • pół szklanki jogurt

Ryż ugotować, schłodzić. Z jednej marchewki ukroić 3 cienkie plastry, resztę marchewek zetrzeć. Plastry marchewki sparzyć we wrzątku i po usmażeniu pokroić w długie paski. Ryż i tarte marchewki połączyć z żółtkami i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju, po usmażeniu owinąć dekoracyjnie paskami marchewki.

Reklama

Majonez połączyć z jogurtem i doprawić solą i pieprzem, podawać do kotlecików.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje