Reklama

Reklama

Kolorowe koreczki

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • koperek
  • 6 małych korniszonki
  • 1 opakowanie pumpernikiel
  • 2 duże plastry wędzony łosoś
  • 1 opakowanie mozzarella w kulkach
  • jajko
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz
  • 10 dag mielona polędwica wołowa
  • 1/3 sztuki ogórek
  • 6 sztuk oliwki faszerowane papryką
  • 1/2 sztuki biała cebula
  • 6 sztuk pomidorki koktajlowe
  • kilka gałązek bazylia

Pumpernikiel pokrój w małe kwadraciki. Każdy plaster łososia na 3 paski. Ogórka potnij na 6 słupków. Obwiń łososiem. Na wykałaczkę nabij oliwkę, łososia, a na koniec pumpernikiel. Udekoruj koperkiem. Tatara wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem oraz papryką. Posiekaj cebulę. Z przyprawionego mięsa formuj maleńkie kuleczki, część panieruj w posiekanej cebuli, resztę w słodkiej papryce . Układaj na kwadracikach pumpernikla, na tym po korniszonku, zepnij wykałaczką.

Reklama

Osącz mozzarellę, pomidorki pokrój na połówki, listki bazylii oderwij od gałązek. Pomiędzy połówkami pomidorka umieść listek bazylii, kulkę mozzarelli i ponownie bazylię. Zepnij wykałaczką. Wszystkie koreczki ustaw na jednym półmisku.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje