Reklama

Reklama

Kokosanki

Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca, wsyp wiórki i powoli wymieszaj.

Reklama

Nabieraj po łyżce masy kokosowej i układaj na nasmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 st. C do zrumienienia (ok. 15 min).

Kokosanki można przygotować też troszkę inaczej: masło rozpuść w rondlu na wolnym ogniu. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Gdy cukier się rozpuści, zdejmij garnuszek z ognia, dodaj mleko i ponownie zamieszaj. Od razu dodaj wszystkie wiórki kokosowe i szybko mieszaj. W osobnym naczyniu ubij na sztywno białka i połącz z ostudzoną masą kokosową i piecz do zrumienienia.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje