Reklama

klopsiki szpinakowo-ziołowe

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 3 sztuki jajko
  • 8 dkg mąka
  • 15 dag żółty ser
  • 1 sztuka cebula
  • 10 dkg mrożony szpinak
  • sól, pieprz
  • 1/2 ząbka czosnek
  • 1 łyżka masło
  • 25 dkg czerstwe bułki
  • pomidorki koktajlowe
  • 3 łyżki siekana natka

Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebule i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i chwilę podsmażyć, przestudzić. Do bułek i mąki dodać przesmażony szpinak, zieleninę, ser i jajka. Wszystko starannie wymieszać. Umoczonymi w wodzie rękami formować kuleczki i gotować na osolonym wrzątku ok. 15 min. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem. Udekorowane pomidorkami koktajlowymi.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy