Reklama

Jaja wypiekane w formie

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 3 sztuki jajko
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 łyżeczka siekana natka
  • 1 łyżeczka sól
  • 1/2 szklanki śmietanka kremówka
  • 1 łyżeczka koperek
  • 5 dag masło
  • 5 sztuk jajko ugotowane na twardo
  • szczypta pieprz

Bułkę namocz odciśnij, jajka ugotowane obierz pokrój w plastry. Masło utrzyj na puch dodając surowe żółtka i bułkę. Następnie wymieszaj z pianą z białek, solą i pieprzem do smaku, dodaj koperek i natkę. Na koniec ostrożnie połącz z plastrami jajek i ubitą na sztywno śmietaną.

Masę włóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Wstaw do piekarnika 180°C na około 30 minut. Następnie wyłóż na półmisek, udekoruj. Podaj z sosem musztardowym.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy