Reklama

Involtini w pomidorowym sosie

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 125 g kuleczki mozzarelli
  • sól, pieprz
  • pół szklanki bulion
  • 1 łyżeczka suszone zioła włoskie
  • 1 słoiczek zielone pesto
  • 50 dag pomidory krojone
  • 1 sztuka cebula
  • 8 sztuk sznycle schabowe
  • 5 dag suszone pomidory
  • 1 ząbek czosnek

Posiekaj pomidory suszone, osącz mozzarelle i zetrzyj na grubej tarce. Mięso opłucz, lekko rozbij. Każdy z kotlecików oprósz solą i pieprzem. Posmaruj pesto, posyp pomidorkami i mozzarellą. Zwiń roladki, zepnij. na średnim ogniu na oleju smaż ok. 10 min, obracając.

Na łyżce oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, zalej pomidorami z puszki i bulionem. Gotuj 5 min. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Roladki involtini przełóż do sosu. Podawaj z makaronem wstążki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy