Przejdź na stronę główną Interia.pl

Indyk w panierce

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 0,5 l olej
  • 1 słoiczek papryczki marynowane
  • sól, pieprz
  • 2 sztuki jajko
  • 10 dag wiórki kokosowe
  • 2 łyżki bułka tarta
  • kilka sztuk marynowane małe kukurydze
  • 0,5 kg pierś z indyka

Piersi z indyka pokroić w gruba kostkę. Wiórki kokosowe wymieszać z bułką tartą. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Olej dobrze rozgrzać. Kawałki kurczaka maczać w jajku i obtaczać w bułce z wiórkami, smażyć powoli na złoty kolor. Podawać nadziane na wykałaczki, udekorowane kukurydzą i papryczkami.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje