Przejdź na stronę główną Interia.pl

Fasolka po bretońsku

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • 50 dag biała fasola
  • 25 dag wędzony boczek
  • 2 cebula
  • 1 łyżka mąka
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy
  • sól
  • mielona ostra papryka

Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować. Cebulę posiekać. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, przełożyć do garnka z fasolą. Boczek i kiełbasę oprószyć mąką, podsmażyć i również dodać do fasoli.

Reklama

Wszystko zalać wodą. Przyprawić. Gotować około 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i raz jeszcze doprawić.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje