Reklama

Reklama

Duszony szpinak z czosnkiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pół cebuli
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy - 1
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • pół ytryny
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta

1. Świeży szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
2. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i margarynę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
3. Sos wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj gałkę muszkatołową i sok z połowy cytryny. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj. Taki szpinak możesz podawać jako samodzielną potrawę, np. z bagietką lub jako dodatek do mięs i ryb.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje