Przejdź na stronę główną Interia.pl

Chrupiące i soczyste udka pieczone

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 łyżki płatki owsiane
  • 1 kg podudzia z kurczaka
  • 2 łyżki musztarda francuska
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki Przyprawy do mięs Knorr
  1. Przyprawę do mięs połącz z płatkami, miodem oraz musztardą, dzięki temu stworzysz pyszną marynatę.
  2. Udka obtocz w mące i marynacie.
  3. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia (dzięki temu miód się nie przypali). Rozłóż w nim udka i piecz pod przykryciem w 250°C. Następnie zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut.

Rada: Dla wzmocnienia smaku potrawy, możesz dodać łyżkę octu winnego oraz pół łyżeczki ostrej papryki.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje