Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Budyń z czekoladą i bezą kokosową

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 6 lyżek + 290 ml mleko
  • 6 łyżek śmietana
  • 1 szt. budyń waniliowy
  • 1 szt białko
  • 165 ml mleko kokosowe
  • 2 łyżki wiórki kokosowe
  • 3 łyżki + 50 g cukier
  • 150 g gorzka czekolada

Budyń zmieszać z 3 łyżkami cukru i 6 łyżkami mleka. 290 ml mleka i mleko kokosowe zagotować. Dodać budyń i gotować 1 minutę. Zdjąć z pieca i ostudzić pod przykryciem.

Reklama

Śmietanę podgrzać, dodać połowę posiekanej czekolady, roztopić. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Budyń jeszcze raz wymieszać i połowę rozdzielić do 4 salaterek. Posiekaną czekoladę dodać do roztopionej i również rozdzielić do salaterek. Pozostały budyń nałożyć jako kolejną warstwę. Białka ubić, wsypując 50 g cukru, dodać wiórki kokosowe. Masę nałożyć łyżką na budyń i ostrożnie zrumienić palnikiem do crme brulee

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje