Reklama

Reklama

Biała kiełbasa glazurowana

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 kg surowa biała kiełbasa
  • 3-4 łyżki starty chrzan
  • 1-2 łyżki olej
  • listki sałaty do dekoracji
  • pół szklanki dżem z żurawiny
  • 1 łyżka czysta wódka

Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, przestudź, posmaruj olejem.

Reklama

Przygotowaną kiełbasę włóż do piekarnika 180°C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmaruj ją glazurą. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj resztą glazury i piecz jeszcze kolejne 10 min.

Podawaj na półmisku ozdobionym sałatą. Jako dodatki serwuj chrzan, musztardę, żurawinę i ketchup.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje