Reklama

Reklama

Klasyka w dobrym smaku

Wszystkim koneserom klasycznego smaku ryb, ceniącym wysoką jakość produktu, marka Lisner poleca wędzonego łososia norweskiego. Plastry łososia wędzonego przygotowano metodą solenia na sucho, która wydobywa wyjątkowe walory smakowe ryby.

Łosoś norweski wędzony Gold to produkt, który doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek i przekąsek a jako samodzielna potrawa uświetni każde przyjęcie. Przygotowany został w procesie solenia na sucho - to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę jej mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.

Reklama

Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają podkreślić jego walory smakowe i odżywcze. Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości.

Opakowanie: 100 g

Cena: 10,99 zł

Sałatka z łososiem i makaronem

Składniki:

100 g łososia wędzonego Lisner

500g makaronu penne

1 mała cukinia

2 młode cebulki

250 ml słodkiej śmietanki

sok z połowy cytryny

sól, pieprz

oliwa z oliwek

2 łyżki świeżych posiekanych ziół

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy. W dużym garnku rozgrzać nieco oliwy i wrzucić pokrojoną w plasterki cebulkę, a po chwili - cukinię. Smażyć przez 4-5 minut. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz oraz śmietankę. Odsączony makaron wymieszać z sosem i chwilę razem podgrzewać. Następnie wyłożyć na talerze i każdą porcję posypać pokrojonym wędzonym łososiem Lisner oraz posiekanymi ziołami.

Styl.pl/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama