Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupy na koniec lata

Zupa serowa z cukinią

Składniki:

Reklama

1 cebula

250 g cukinii

25 g masła

25 g mąki

100 ml wytrawnego wina białego

0, 75 l bulionu

75 g serka topionego

Sól, czarny pieprz

Szczypta cukru

100 g śmietany

Pół pęczka bazylii

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Oprószyć mąką, przesmażyć, zalać winem i bulionem. Dodać pokrojony serek topiony, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie paski i gotować 2-3 minuty. Dodać śmietanę i listki bazylii. Oprószyć pieprzem.


10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje