Reklama

Reklama

Zupa z porów i ziemniaków

Rozgrzewająca, sycąca i aromatyczna- polecamy prosty przepis na smaczną zupę na bazie pora i ziemniaków.

Składniki

  • 1 i 3/4 l wody
  • 250 g włoszczyzny
  • 250 g żeberek wieprzowych
  • 200 g porów
  • 250 g ziemniaków
  • łyżka masła
  • sól
  • odrobina kminku

Sposób przygotowania:

Reklama

Ugotuj wywar z żeberek, warzyw i kminku. Pory obierz, pokrój, ugotuj w małej ilości wody z łyżką masła. Przecedź, ugotuj na powstałym wywarze ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Dodaj pora oraz sól do smaku i gotuj około pół godziny. Podawaj z pietruszką i grzankami posmarowanymi masłem.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje