Reklama

Reklama

Zupa z jabłek i gruszek

Czas na coś niespotykanego. Przedstawiamy wam prosty przepis na wyjątkową zupę z kuchni Lubelszczyzny- z jabłkami i gruszkami.

Składniki

  • ½ kg jabłek
  • ½ kg gruszek
  • 1 l wody
  • 100 ml cydru
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 4 goździki

Składniki do podania

  • chipsy z jabłek

Przepis pochodzi z 339. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Podawać na zimno lub na ciepło - z chipsami jabłkowymi.

Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ >>>

Polsat

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Zupa z jabłek i gruszek | kuchnia lubelska

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje