Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupa wiśniowa z goździkami i cynamonem

Pełna owoców.

Składniki

  • 60 dag wiśni
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 6 goździków
  • 5 gałązek tymianku
  • szklanka wywaru z jarzyn
  • 4 łyżki śmietany 30 proc.
  • makaron

Przygotowanie:

Reklama

Wiśnie umyj i wydryluj, włóż do rondelka, dodaj sok z cytryny, cukier i cynamon. Goździki zawiń w gazę i zawiąż supełek, włóż do rondelka z wiśniami (ułatwi to wyjęcie goździków przed zmiksowaniem zupy), dodaj 3 gałązki tymianku.

Wlej wywar, wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Po tym czasie wyjmij goździki, a zupę dokładnie zmiksuj na gładki krem. Ostudź i schłodź w lodówce. Podawaj z makaronem, śmietaną i listkami tymianku.

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje