Reklama

Zupa warzywna

Masz ochotę na lekką, zdrową zupę? Polecamy przepis na zupę z brukselką i marchewką- prawdziwą bombę witaminową!

Składniki

  • po 1/2 kg brukselek i ziemniaków
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 liście selera naciowego
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec i ulubione zioła
  • 2 łyżki masła
  • cebula

Sposób przygotowania:

1. Brukselki zalej wodą. Wsyp sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i jałowiec, zagotuj. 

2. Dodaj pokrojone marchewki, pietruszki, seler i cebulę. Po 20 minutach dorzuć pokrojone ziemniaki i wsyp pozostałe przyprawy (np. oregano, majeranek, lubczyk i estragon) oraz masło. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy