Reklama

Zupa kalafiorowa

Tania, łatwa w przygotowaniu i taka dobra!

Składniki

  • 50 dag szpondra
  • 3 marchewki
  • papryczka chili
  • 6 ziemniaków
  • 2 listki laurowe
  • kalafior
  • pietruszka
  • 3 ziela angielskie
  • śmietana
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie.

Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora. Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. 

Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem. Udekoruj pokrojoną drobno papryczką chili.

Już dziś możesz wesprzeć WOŚP! Czekamy na Ciebie na pomagam.interia.pl!

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy