Reklama

Reklama

Zupa jarzynowa z brukselką i koperkiem

Prawdziwie wiosenna, pełna witamin zupa jarzynowa z brukselką. W takim wydaniu zachwyci nawet największego niejadka!

Składniki

  • 300 g brukselki
  • 250 g ziemniaków
  • 2 marchewki
  • koperek
  • 1,5 l bulionu
  • cebula
  • 30 ml oleju
  • 30 ml śmietanki 30%

Sposób przygotowania:

Reklama

W garnku na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę przez 4 minuty. Dodajemy startą marchewkę i smażymy kolejne 4 minuty. Wlewamy gorący bulion. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umytą brukselkę. Gotujemy przez 25 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Do miski ze śmietaną wlewamy 4 łyżki zupy. Dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy do naszej zupy. Zagotowujemy. Brukselkową podajemy z dużą ilością koperku. Smacznego!

***

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje