Reklama

Zupa grzybowa

Składniki

  • 40 g suszonych grzybów
  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 150 g śmietany
  • natka
  • sól i pieprz

1. Na oleju zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodaj obrane, pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Smaż, mieszając przez około 3 minuty. 

2. Dołóż namoczone wcześniej grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Smaż chwilę, mieszając. Następnie wlej gorący bulion i gotuj przez 20 minut pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie. 

3. Zabiel zupę śmietaną i rozlej do miseczek. Każdą porcję posyp umytą i posiekaną natką pietruszki. 

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy