Reklama

Reklama

Zupa cebulowa

Gęsta, aromatyczna zupa cebulowa z kaszą gryczaną. Przygotuj się na dokładkę!

Składniki

  • 4 cebule
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1½ l wywaru mięsnego na kościach wieprzowych
  • sól
  • pieprz ziołowy

Składniki do podania

  • grzanki
  • ugotowana i uprażona kasza gryczana

Przepis pochodzi z 340. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.

Podawać z grzankami z chleba - pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: zupa cebulowa | Lubelszczyzna

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje