Przejdź na stronę główną Interia.pl

Żeberka z rusztu

Godzina wystarczy, aby zachwycić gości. Ten przepis jest idealny na majowe spotkania w ogrodzie.

Przygotowanie

Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Dodaj do niego ketchup, miód, sos sojowy, olej, ocet balsamiczny oraz musztardę. Wsyp szczyptę soli, pieprzu i chili, dokładnie wymieszaj. 

Reklama

Żeberka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj połową marynaty z obu stron. 

Ułóż mięso na rozgrzanym grillu i silikonowym pędzelkiem posmaruj resztą marynaty. Grilluj po około 10-12 minut z każdej strony. 

Upieczone żeberka pokrój wzdłuż kości na mniejsze kawałki. Podawaj gorące, np. z pieczonymi ziemniakami.

Czytaj dalej:

Dowiedz się więcej na temat: żeberka

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje