Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zapiekanka z kurczakiem

Jeden przepis, a uczta dla ośmiu osób.

Piersi kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem (najlepiej między dwoma kawałkami folii spożywczej), posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. 

Reklama

Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki, poddusić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła. 

Wymieszać z pieczarkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać płaty mięsa, przekładając warzywami. Piec 90 min w temp. 180°C. Na ok. 15 minut przed końcem posypać startym serem, podnieść temp. do 200°C.

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje