Reklama

Zapiekane kanapki z mozarellą i pomidorami

To ekspresowa propozycja na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • bagietka
  • pomidory
  • świeża bazylia
  • mozarella
  • masło do posmarowania
  • sól i pierz

Bagietkę kroimy na kromki, pomidorki i mozarellę w plasterki.

Przygotowujemy kanapki: połowę z nich smarujemy masłem, kładziemy plasterki pomidorów, posypujemy umytą i porwaną bazylią, doprawiamy solą i pieprzem.

Przykrywamy je nieposmarowanymi kromkami, przyciskamy dość mocno i w całości podgrzewamy na grillowej patelni kilka minut z obu stron.

Najlepiej smakują na ciepło.

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: śniadanie | drugie śniadanie | Kolacja | przekąska
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy