Reklama

Reklama

Z kiełbaskami i żurawiną

Składniki na 4 porcje

  • 16 małych kiełbasek
  • 8 kromek chleba
  • 2 cebule czerwone
  • 6 łyżek konfitury z żurawiny
  • 1/2 szkl. czerwonego wina wytrawnego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

1. Cebule obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać, wrzucić cebulę, dusić na małym ogniu 5 minut, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Dodać kiełbaski i smażyć je około 10 minut, by się przyrumieniły.

Reklama

2. Kromki chleba opiec w tosterze (lub na patelni). Połowę ułożyć na talerzach. Na każdej położyć 4 kiełbaski bez cebuli.

3. Do cebuli na patelni dodać żurawinę i wino, doprawić solą i pieprzem, gotować, aż sos zgęstnieje, wsypać posiekaną natką. Polać kromki z kiełbaskami, przykryć kromkami chleba.

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje