Reklama

Wyjątkowa przystawka

Okazuje się, że warzywo krojone na kanapki można w kuchni wykorzystać inaczej. Co powiecie na przystawkę w królewskim stylu?

Składniki

  • 4 nieduże ogórki
  • 250 g sera białego
  • 2–3 łyżki śmietany
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • pół niedużej cebuli
  • pieprz, sól
  • jajo ugotowane na twardo

Ogórki myjemy, obieramy, opłukujemy. Przekrawamy wzdłuż na połówki, wydrążamy środki, oprószamy pieprzem i solą. Jajo kroimy na ósemki. 

Obraną cebulę i umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Biały ser mielimy, dodajemy śmietanę, koncentrat, cebulę, natkę, doprawiamy pieprzem, solą i mieszamy, by składniki się połączyły. Masą napełniamy ogórki, dekorujemy cząstkami jaja i podajemy.

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy