Reklama

Reklama

Wodzionka

Zupa "nic", czyli wodzionka, robiona z czerstwego pieczywa, wody, czosnku i smalcu.

Składniki

  • 2 kromki - czerstwego chleba
  • 1 ząbek - czosnku
  • 1 łyżka - smalcu ze skwarkami
  • gorąca woda
  • sól
  • pieprz
  • koperek do dekoracji

Przygotowanie:

Reklama

Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do głębokiego talerza. Dodać posiekany czosnek oraz smalec. Zalać wrzątkiem. Udekorować posiekanym koperkiem i od razu podawać.

Zobacz także:

Nowalijki: Czy warto je jeść?

Gulasz wieprzowy z knedlikami


Dowiedz się więcej na temat: Ewa gotuje | wodzionka | Zupa nic

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje