Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Włoska zupa z fasolą i makaronem

Składniki na 4 porcje:

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 200 g selera
  • 200 g cukinii
  • 250 g marchwi
  • świeży rozmaryn
  • pęczek oregano
  • puszka pomidorów
  • łyżka oliwy
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki przyprawy warzywnej
  • 250 g makaronu
  • puszka białej fasoli
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na półplasterki, a czosnek rozdrabniamy. Marchew oraz seler obieramy i kroimy na plasterki. Cukinię kroimy na pół, a następnie na półplasterki. Świeży rozmaryn i oregano myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

Do garnka wlewamy oliwę i podgrzewamy. Dodajemy czosnek i cebulę - chwilę smażymy. Wkładamy marchew, seler oraz cukinię. Dodajemy przecier pomidorowy. Wlewamy 750 ml wody, dokładamy pomidory z puszki i przyprawę warzywną. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i odsączoną z zalewy fasolę. Gotujemy. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.

Rewia 5/2016


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje