Przejdź na stronę główną Interia.pl

Włochy: Na szlaku smaku

Lasagne z kurczakiem

Składniki

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • bazylia
  • sos beszamelowy
  • cebula
  • 4 pomidory
  • pół szklanki białego wina
  • łyżka cukru
  • sól
  • opakowanie lasagne
  • olej
  • 30 dag grzybów marynowanych
  • 20 dag tartego parmezanu
  • łyżka masła

Przygotowanie:

Reklama

Kurczaka pokrój w paski i usmaż na oleju. W garnku rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż na nim posiekaną cebulkę. Dodaj obrane ze skórki pomidory, bazylię, sól, cukier i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Brytfannę posmaruj masłem, a dno pokryj warstwą beszamelu. Połóż na nim ugotowane płaty lasagne, wyłóż mięso, grzyby i sos pomidorowy. Posyp niewielką ilością sera. Nakładaj kolejne warstwy, aż do zużycia wszystkich składników. Całość zalej resztą beszamelu i posyp serem. Piecz w temperaturze 160°C przez 50 minut.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje