Przejdź na stronę główną Interia.pl

Włochy: Na szlaku smaku

​Jedną z największych przyjemności podróży po Włoszech jest jedzenie. Świeże, aromatyczne i bez wątpienia pyszne potrawy spełnią wymagania nawet najbardziej wybrednych smakoszy.


Składniki

  • paczka makaronu spaghetti
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 1 kg malinowych pomidorów
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • oliwa
  • sól, pieprz i chili

Reklama

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente, przelej zimną wodą i od razu podawaj na stół.

Na oliwie podsmaż mięso. Drobno posiekaj cebulę, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i pokrój.

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj kawałki pomidorów i zioła prowansalskie. Przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Następnie duś pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj. Podawaj z makaronem.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje