Reklama

Wiśniowe serniczki

Przełom czerwca i lipca to nie tylko początek wakacji, ale i okres najbardziej bogaty w owoce. Końcówka truskawek, pierwszy rzut malin, ulotne czereśnie i słodko-kwaśne wiśnie to królowe wakacyjnych straganów. A w jakiej formie smakują najlepiej? Oczywiście iście letniego ciasta!

Składniki

  • 12 herbatników
  • 400 g kremowego serka
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 1 szklanka wiśni (świeżych lub frużeliny, dżemu)
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Pokrusz herbatniki na konsystencje kruszonki i wyłóż nimi naczynia na deser. Mleko ubij wraz z kremowym serkiem i przełóż na herbatniki. Ozdób wiśniami i płatkami migdałowymi.

Przepis pochodzi od szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!

Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdy weekend o 17:00 i 17:30

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy