Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wiosenna rolada

Podczas pieczenia mięso podlewaj bulionem, winem, a potem powstałym sosem. Jeśli jest chude, przed włożeniem do piekarnika obłóż je plastrami boczku, a nie będzie suche.

Składniki

  • 80 dag łopatki wieprzowej
  • 15 dag boczku
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 75 dag brukselki
  • 35 dag dyni
  • 1 cebula
  • po 1 pęczku natki pietruszki i tymianku
  • 1 żółtko
  • 5 dag startego parmezanu
  • 5 dag masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 1/2 szklanki śmietany 22 proc.
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje