Reklama

Reklama

Wiejski kociołek

Idealna propozycja na posiłek dla zapracowanych osób. Smakuje świetnie, a przygotowania trwają zaledwie pół godziny.

Składniki

  • 300 g kiełbasy
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 400 ml bulionu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku, wędzonej papryki
  • szczypta pieprzu

W szerokim garnku rozgrzejcie olej do smażenia. Obierzcie i pokrójcie w kosteczkę cebulę, a potem wrzućcie ją do naczynia. Gdy ta się zeszkli, dorzućcie kiełbasę podzieloną na plasterki. Podczas smażenia dwóch składników, przygotujcie pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Dodajcie wszystko do garnka i zalejcie gorącym bulionem.

Reklama

Gotujcie składniki pod przykrywką przez kilkanaście minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Pod koniec dodajcie do garnka pokrojoną paprykę i przykryjcie danie na kolejne 5 minut. Po upływie tego czasu zanurzcie w wywarze dwie łyżki koncentratu. Gotowe! Możecie przelać potrawę do głębokich talerzy i zajadać ją z ulubionym pieczywem.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: Kuchnia polska | wiejski kociołek

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje