Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Wegetariański burger

Kasza jęczmienna, gryczana, pęczak... Każda gospodyni ma swoją ulubioną kaszę. Możesz przygotować na jej bazie pyszną, gęstą zupę, ale też pożywne kotlety to wegetariańskich burgerów.

Składniki

  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki białego sezamu
  • 1 surowe jajko
  • sól
  • olej
  • 4 bułki
  • pomidor
  • kilka liści sałaty
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Posiekany por i pietruszkę podsmaż na oleju. Wymieszaj z kaszą, sezamem, mąką, jajkiem i solą. Uformuj kotlety i usmaż je na oleju. 

2. Bułki przekrój na pół. Posmaruj je jogurtem wymieszanym z posiekanym czosnkiem i solą. Połóż plastry pomidora, sałatę oraz kotlet z kaszy. Przykryj drugą połówką bułki.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje