Reklama

Wegańskie raffaello

Jaglana wersja raffaello bez glutenu oraz cukru. Oczyszcza organizm i przyspiesza metabolizm. Kokosowe kulki z 4 składników: kaszy jaglanej, napoju kokosowego, słodzidła i wiórków kokosowych. Dla podkreślenia smaku do raffaello można też dodać pastę kokosową.

Czas przyrządzenia: 30 min + czas tężenia
Składniki dla: 3 (18 sztuk)

Składniki

  • 100 g suchej kaszy jaglanej
  • 500 ml napoju kokosowego
  • 15 g wiórków kokosowych
  • 20 g erytrytol

Składniki opcjonalne

  • 1 łyżka pasty kokosowej
  • migdały lub orzechy laskowe

Wegańskie raffaello - wykonanie:

1. Kaszę przelej wrzątkiem i opłucz. W garnuszku zagotuj napój kokosowy, dorzuć wypłukaną kaszę i gotuj masę około 15 minut, co jakiś czas mieszając.

2. Posłódź i wymieszaj. Jeśli chcesz, możesz dodać pastę kokosową. Ostudź.

3. Uformuj kulki, do każdej z nich można włożyć migdał lub orzech laskowy.

4. Kulki obtocz w wiórkach kokosowych.

5. Wstaw do lodówki na około 1−2 godziny do stężenia.

Porada

Rafaello przechowuj w lodówce do 3 dni.

Wartości odżywcze dla 1 porcji (bez dodatków opcjonalnych):

Reklama

kaloryczność 201 kcal

białko 5,5 g

tłuszcze 8 g

węglowodany 32,5 g

Wartości odżywcze dla 1 pralinki:

kaloryczność 33,5 kcal

białko 1 g

tłuszcze 1,5 g

węglowodany 5,5 g

Przepis pochodzi z książki "Fit desery z kilku składników" Agnieszki Stolarczyk. Wydawnictwo Znak. Premiera 16 czerwca.

Zobacz inne przepisy z tej książki:

Fit krówki

Naleśniki orkiszowe z kremem czekoladowym



Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy