Reklama

Reklama

Wegański majonez

Tradycyjny majonez co prawda nie mieści się w założeniach diety wegańskiej, ale od czego są alternatywne wersje? Polecamy prosty przepis na majonez wegański na bazie mleka sojowego.

Składniki

  • 150 ml mleka sojowego
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki czarnej lub zwykłej soli
  • szczypta cukru
  • 2 szklanki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

Reklama

Wszystkie składniki poza olejem blendujemy przez ok 2min. Potem stopniowo dodajemy olej i ubijamy do konsystencji majonezu. Prosty przepis na pyszny i wegański majonez. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje