Przejdź na stronę główną Interia.pl

Warzywa w marynacie

To idealne dla osób ceniących lekką kuchnię. Warzywa w słodko-pikantnej marynacie przygotujesz w ciągu godziny.

Szafran zalej odrobiną wrzątku. Dodaj obraną i posiekaną szalotkę, olej, cukier, listki kolendry, paprykę, sok z pomarańczy, syrop z granatów i sól. 

Reklama

Wszystko dokładnie wymieszaj. 2. Warzywa oczyść. Papryki i cukinię pokrój w paski. Bakłażana i pieczarki w plastry. 

Ziemniaki ponacinaj, a kukurydze i cebule pokrój na kawałki. 3. Warzywa obtocz w marynacie. Połóż na rozgrzany grill i obłóż rozmarynem. Grilluj kilka minut, aż się zarumienią.

Zobacz dalej:

Dowiedz się więcej na temat: warzywa | dieta | rozmaryn

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje