Reklama

Warzywa na ciepło

Idealne na obiad, ale sprawdzą się także jako przekąska. Jeżeli dbasz o linię to danie jest dla ciebie.

Składniki

  • dwie małe cukinie
  • bakłażan
  • dwie papryki (mogą być różnokolorowe)
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • cebula
  • trzy ząbki obranego czosnku
  • oliwa z oliwek
  • tymianek, zioła prowansalskie, pieprz i sól

1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. 

2. W garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę i podsmaż po kolei warzywa, zaczynając od papryki. Po kilku minutach dodaj cebulę i czosnek. 

3. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj cukinię, pomidory i bakłażan. 

4. Następnie wrzuć dwie łyżki ziół prowansalskich i łyżeczkę tymianku, a także sól oraz pieprz. 

5. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 10 minut do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podawaj z sosem czosnkowym.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy