Przejdź na stronę główną Interia.pl

Warzywa i owoce z grilla

Grillować to nie znaczy zawsze to samo... Dlaczego nie sięgnąć także po owoce i warzywa, które zwykle masz pod ręką? Smakują wybornie i nie tuczą!

Warzywa z ziołami na słodko

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 1 cukinia
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 2 łyżeczki siekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka oregano i bazylii
  • sól
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • listki rukoli

Reklama

Marchewki i pietruszki obierz i przekrój wzdłuż na 4 części. Seler i cukinię pokrój na plastry o grubości 0,5 cm (cukinię wzdłuż). Warzywa polej oliwą, posól, dodaj zioła i cukier. Wymieszaj. Grilluj je na tacce równomiernie rozłożone do momentu, aż się zrumienią. Cukinię możesz zdjąć trochę wcześniej niż pozostałe warzywa. Podawaj z listkami rukoli.

Reklama

Reklama