Reklama

Reklama

Uroki wsi

Wiejski sernik z wiśniami

Składniki:

Reklama

1 słoik wiśni (680 ml)

350 g masła

350 g cukru

Opakowanie cukru waniliowego

8 jaj

750 g twarogu

100 g śmietany

Opakowanie budyniu waniliowego

Szczypta soli

250 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

125 ml likieru jajecznego

1 łyżka cukru pudru

30 g płatków migdałowych

Olej do formy

 100 g masła utrzeć ze 100 g cukru i cukrem waniliowym na kremową masę. Kolejno dodawać 4 jajka. Dodać twaróg, śmietanę i budyń. Wymieszać.

250 g masła utrzeć z 250 g cukru i szczyptą soli na kremową masę. Kolejno dodawać 4 jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy na przemian z likierem. Formę silikonową (3,4 litra) lekko posmarować olejem. Nałożyć ciasto, wyrównać. Nałożyć wiśnie, a następnie masę serową. Piec w 175 st. C przez 65-70 minut. Odstawić do ostygnięcia w formie  na ok 1,5 godziny. Wyjąć z formy i posypać prażonymi płatkami migdałów i cukrem pudrem.


10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje