Przejdź na stronę główną Interia.pl

Upały? Nie ma jak sałata!

Z ostrą chrupiącą wołowiną

Składniki

  • 40 dag chudej wołowiny
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 ogórek
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 40 dag kwaśnej śmietany 12 proc.
  • 4 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry lub sosu sambal-oelek
  • sól, pieprz

1. Warzywa umyć, ogórek i marchew pokroić w cienkie plastry, sałatę w paski, cebulę w krążki.

Reklama

2. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w paski, smażyć 3 min na połowie oleju, dodać cebulę i curry, smażyć jeszcze minutę, ostudzić.

3. Ze śmietany, octu, musztardy, miodu i oleju przyrządzić sos, doprawić, polać mięso i warzywa.



Reklama

Reklama