Reklama

Twarożek z rzodkiewką i natką

Wiosenny twarożek ma wiele wersji. Można do niego dodać np. pokrojony w kostkę zielony ogórek lub cebulkę dymkę.

Składniki

  • pęczek rzodkiewek
  • 20 dag tłustego białego sera twarogu (lub 15 dag sera chudego i 4 łyżki śmietany)
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 krople sosu Tabasco, sojowego lub maggi
  • sól, pieprz

1. Wszystkie warzywa umyć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych otworach, listki rzodkiewki posiekać. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić.

2. Do miski włożyć biały ser, dodać rzodkiewki, nać oraz szczypiorek. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem o ostrym smaku.

3. Podawać potrawę z ciemnym pieczywem albo z grzankami.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy