Reklama

Reklama

Tosty z imbirowymi pomidorami i chipsami z szalotki

Aromatyczne śniadanie na dobry początek dnia.

Składniki

  • 4 łyżki masła
  • 3 cm imbiru
  • dymka
  • 3 szalotki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • 100 g mąki pszennej
  • 500 ml oleju
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • kolendra

Sposób przygotowania:

Reklama

Dwie szalotki cieniutko kroimy w krążki, następnie obtaczamy w mące pszennej. Rozgrzewamy olej i smażymy szalotki do zarumienienia, aby uzyskać chipsy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulkę oraz imbir. Po 2 minutach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem. Wrzucamy listki kolendry. Dokładnie mieszamy. Podajemy na chrupkich grzankach. Dekorujemy chipsami z szalotki i kolendrą. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje