Reklama

Tortille z szynką

Drugie śniadanie do pracy.

Składniki

  • 4 pszenne tortille
  • 2 duże marchewki
  • 4 liście sałaty masłowej lub lodowej
  • 4 łodyżki natki pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
  • 1 opakowanie twarożku z ziołami (można zastąpić serkiem topionym)
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • folia aluminiowa

Przygotowanie:

Umyj i obierz marchew. Pokrój ją w cienkie słupki. Umyj, osusz i posiekaj natkę pietruszki. Do twarożku dodaj marchew i natkę, a następnie pokrojoną w kostkę szynkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podpiecz tortille przez chwilę na suchej patelni. Na każdej tortilli ułóż liść sałaty, porcję farszu i zawiń boki do środka, tak, aby nie wypadł. Zwiń tortillę. Tortillę można jeść na zimno lub podgrzaną, np. w mikrofalówce.

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy